Για περίπου 25 λαζαράκια
500gr. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φακελάκι μαγιά
100 gr. ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλυντζάνι χλιαρό νερό
50 περίπου γαρίφαλλα ξυλάκια
Σταφίδες
Ας δούμε πώς φτιάχνoνται :
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την μαγιά με ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό και ένα φλυντζάνι αλεύρι.
- Φτιάχνουμε ένα χυλό, τον σκεπάζομε με μία πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
- Την άλλη μέρα κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το προζύμι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολάει από τα χέρια,ά χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι ή αλεύρι ανάλογα.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια που θα τους δώσουμε το σχήμα της φωτογραφίας.Τα διακοσμούμε με μερικές σταφίδες και βάζουμε δύο γαριφαλλάκια για μάτια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.