Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το Πάσχα έρχεται! Ιδέες για παιχνίδι και κατασκευές με το παιδί μου!


Το Πάσχα έρχεται! Ώρα για παιχνίδι με το παιδί σας. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να πάρετε τα καλτσάκια του παιδιού σας που έχετε φυλάξει από τότε που ήταν μωράκι, να τα γεμίσετε με βαμβάκι ώστε να φτιάξετε κουνελάκια! 
eyecandy
Μπορείτε, ακόμα, να πάρετε τα βρασμένα αυγά σας και μία αυγοθήκη και να τα μεταμορφώσετε σε μια υπέροχη φωλιά για πουλάκια! Ένα είναι σίγουρο το παιδί σας θα διασκεδάσει πολύ. 
Δεν είναι καταπληκτικό; Κόψτε τα στο σχήμα που θέλετε και διακοσμήστε το με μάτια, μύτη, στόμα. Χρησιμοποιήστε καρότα, κόκκινες πιπεριές και ελιές. Το αποτέλεσμα θα κλέψει την παράσταση!
katherinemariephotography
Μια, ακόμα, εξαιρετική ιδέα είναι μια να πάρετε ρολά από  χαρτί και να φτιάξετε ζωάκια. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο πασχαλινό σας τραπέζι. Θα είναι πολύ χαρούμενο και γιορτινό. 
Έχετε μπισκότα oreo; Τρίψτε τα μέσα σε ένα ποτήρι και βάλτε μέσα ένα κουνέλι - ζαχαρωτό! Μια τέλεια ιδέα για το τραπέζι σας. 
Το κουνελάκι σκάβει για να φτιάξει την φωλιά του. Είναι πραγματικά, πολύ αστείο. Το παιδί σας θα ξετρελαθεί φτιάχνοντάς το.
Μια πολύ καλή ιδέα είναι, ακόμα, να βάψετε τα αυγά σας με οδοντογλυφίδες. Μ΄αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε καταπληκτικά σχέδια!
Μια διαφορετική ιδέα είναι να φτιάξετε πασχαλινά αυγά σε ήρωες από τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια του παιδιού σας! Λατρεύω τον Ντόναλντ Ντακ. Κατεβάστε από εδώ το σχέδιό του! Και από εδώ το σχέδιο της Νταίζη. 
Μπορείτε, ακόμα, να μεταμορφώσετε τα αυγά σας,  σε ήρωες αγαπημένων παραμυθιών. 
Σας αρέσει το παραμύθι η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων; Κατεβάστε από εδώ το σχέδιο για να φτιάξετε αυτό το χάρτινο αυγό που σε βάζει μέσα στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού! 
Κι αυτό το αυγό, είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων. Κατεβάστε από εδώ το σχέδιό του.Θα είναι, πραγματικά, πολύ διασκεδαστικό να φτιάξετε τα αυγά, με αυτόν τον τρόπο, με το παιδί σας. 

giverslog
Είχατε, σκεφτεί ποτέ να στείλετε τις ευχές σας το Πάσχα, μέσα σε ένα πλαστικό αυγό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από το παιδί σας να γράψει ένα μήνυμα σε ένα χαρτάκι, να το ζωγραφίσει και στη συνέχεια και το κλείσετε μέσα στο αυγό σας που πάνω του θα έχετε βάλει γραμματόσημα. Στείλτε το στα αγαπημένα σας πρόσωπα με το ταχυδρομείο. 
ebay

Κι εάν ψάχνετε έναν εξαιρετικό τρόπο για παιχνίδι με το παιδί σας, φτιάξτε μία τρίλιζα. Πάρτε ξυλάκια, αυγά και κουνελάκια από χαρτόνι και το παιχνίδι αρχίζει! 
Κι εάν έχετε καραμέλες φτιάξτε μ' αυτές το πιο γλυκό αυγό στον κόσμο! Είναι πολύ διασκεδαστικό!
Ένα πασχαλινό κουνέλι, φτιάχνεται πολύ εύκολα με ένα πιάτο! Τελικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθει το παιδί σας κάτι παρά παίζοντας!
Μια υπέροχη ιδέα είναι να πάρετε μια γλάστρα και να φτιάξετε το τέλειο σκηνικό από το Πάσχα. Το παιδί σας θα μάθει παίζοντας, όλα όσα έγιναν. Θα του αρέσει πολύ!
Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε ένα καλαθάκι - κουνέλι, αρκεί, να έχετε ένα πλαστικό πιατάκι! Πανεύκολο!
candiceashmentart
Κι εάν βγείτε μία βόλτα στην θάλασσα με το παιδί σας, μην ξεχάσετε να μαζέψετε στρογγυλές πέτρες και να τις ζωγραφίσετε. Θα είναι υπέροχες. Δώστε της στο παιδί σας να παίξει με τις κούκλες και τα αρκουδάκια του. 
visaodigital
Ένα κομμάτι χαρτί, το τυλίγεται και μέσα βάζετε σοκολατάκια. Ένα υπέροχο κέρασμα για σας και το παιδί σας. Υπέροχο! Μπορείτε να το δώσετε στο παιδί σας να το προσφέρει ως δώρο στον νονό και την νονά. 
jellyfishjelly
Μήπως,ακόμα, σας περίσσεψαν μερικά πλαστικά πιάτα από το παιδικό πάρτι. Δώστε στο παιδί σας χαρτί να ζωγραφίσει τα πασχαλινά αυγά τους και κολλήστε τα πάνω στα πιάτα σας. Κρεμάστε τα στο ταβάνι. Δεν είναι υπέροχα;
Αλλά κι αυτή η ιδέα για παιχνίδι είναι πολύ έξυπνη! Έχετε εφημερίδες και περιοδικά σπίτι σας; Ωραία! Τυλίξτε τα και φτιάξτε μικρά κουνελάκια. Καταπληκτικά! 
Με ένα πλαστικό ποτήρι, μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί σας έναν πανέμορφο πασχαλινό κουνελάκι. Μοναδική ιδέα και πολύ εύκολη στην κατασκευή της. Αρκούν μερικά κομματάκια χαρτόνι και ένας μαρκαδόρος. Και το παιχνίδι, αρχίζει! 
Και, βέβαια, ένα καλαθάκι με πασχαλινά, πλαστικά αυγά και αυτοκόλλητα είναι ένας υπέροχος τρόπος να παίξει το παιδί σας! Καταπληκτική ιδέα. Καλό Πάσχα να έχουμε! Με υγεία και αγάπη σε όλους!

http://paizoumemazi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ...



Του Κωστή Παλαμά
Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς!
Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς.
Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θεμέλια βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά.
Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν 'Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή!
Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!

Η ιστορία είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους αυτούς που σώζουν "αστερίες"!!!

Μια μέρα, ένας άνθρωπος περπατούσε στην ακρογιαλιά.
Την προηγούμενη νύχτα είχε προηγηθεί σφοδρή θαλασσοταραχή και η φουσκοθαλασσιά είχε ξεβράσει στην ακτή εκατοντάδες αστερίες.
Κάποια στιγμή είδε ένα παιδί να σκύβει στην άμμο, να σηκώνει κάτι και πολύ απαλά να το πετά μέσα στην θάλασσα.
Η κίνηση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές, ώσπου να πλησιάσει κοντά.
Τότε διαπίστωσε ότι το παιδί μάζευε τους αστερίες και τους ξαναπετούσε στη θάλασσα. Καθώς το παιδί ήταν αφοσιωμένο στο έργο του και δεν τον είχε αντιληφθεί, ο άνθρωπος στάθηκε και το παρατηρούσε για πολλή ώρα .
Ιδρώτας έτρεχε από το μέτωπό του και η έκφραση του προσώπου του ήταν σφιγμένη από την προσπάθεια.
Κάποια στιγμή ο άνθρωπός μας αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και του φώναξε:

“Καλημέρα! Τι κάνεις εδώ;”


Το παιδί, σταμάτησε για μια στιγμή, κοίταξε τον άνδρα και του απάντησε:

« Δε βλέπεις; Πετάω αστερίες στην θάλασσα”.

- Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις, του αντιγύρισε ο άνθρωπος. Είναι εκατοντάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά. Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις!

Το παιδί τον κοίταξε, του έδειξε τον αστερία που κρατούσε στο χέρι του και του είπε:
- Έχει όμως σημασία για αυτόν εδώ!...

Και λέγοντας αυτά τα λόγια πέταξε τον αστερία απαλά μέσα στην θάλασσα.

Ο άνθρωπός μας συνέχισε το δρόμο του, περπατώντας πλάι στους ξεβρασμένους αστερίες.
Λίγο παρακάτω όμως, κάποιοι τον είδαν να κοιτάει κλεφτά γύρω του μήπως τον βλέπει κανείς κι όταν βεβαιώθηκε πως ήταν μόνος του, έσκυψε μάζεψε έναν αστερία και να τον απίθωσε μαλακά στη θάλασσα...

back to top